Založ si blog

korupcia, korupcia a korupcia. . .

Takmer najpoužívanejšie slovo medzi novinármi, medzi podnikateľmi a aj medzi ostatným obyvateľstvom. Čím to je, že počúvame také správy ako že ten a ten poslanec, či nebodaj župan, vo vysokej funkcii policajt, či starosta, alebo primátor berie úplatky, nechal sa uplatiť, či z každej zákazky ( pre obec či štát) si vyžaduje “ všimné“, či „poďakovanie“, alebo priamo províziu.???
Viem, všade na svete sa to deje, ale u nás na Slovensku sa v štatistikách ( neviem, kto ich robí a ako sa dostal k týmto informáciam ) uvádza, že korupcia je na prvom mieste…
Stretol som sa raz s jedným funkcionárom na Ukrajine a ten mi hovoril horory o konaní vtedajších štátnych predstaviteľov. Ani sa mi tomu nechcelo veriť. To samo o sebe vyvolalo otázku : a čo polícia, prokuratúra a ostatné orgány na to ??? Odpoveď znela : všetko, čo zistia si odkladajú do šuflíkov. Robia to s nádejou, že príde zmena vo Vláde a vtedy vytiahnú všetky ( aj „zabudnuté“) prípady nielen korupcie, ale aj vrážd a iných ťažkých zločinov! Pravda s podmienkou, že budú ešte pracovať na tých pozíciach, na ktorých budú mať možnosť a silu prípady realizovať!
Veru a tu je ten gordický uzol! Stalo sa už módou ( osobitne na Slovensku ) že po každej zmene politickej garnitúry prichádza k personálnej výmene ( naposledy tak došlo k masívnemu odchodu a výmene policajtov za ministrovania LIPŠICA). Táto personálna degradácia polície prispela k tomu, že všetky „šuflíkové“ prípady ostali v šuflíkoch, alebo sa škartovali. Potom sa čudujeme, že na Slovensku prekvitá korupcia!!!! Nuž nechajme už raz DOKONČIŤ prácu povolaných a to tým, že aspoň policajný prezident bude ( podobne, ako generálny prokurátor) volený na obdobie 5 rokov a menovať ho bude PREZIDENT!.
Viem, že toto nie je zázračné riešenie, ale som presvedčený, že prispeje k potieraniu korupcie. Už aj preto, že miesto policajta nebude visieť na šnúrke gatí nejakého poslanca.

Samozrejme, znovu je potrebné vrátiť sa k prehodnoteniu legislatívy…. ale to je už iná téma…

Nakoniec – riešenia na potieranie korupcie určite existujú…. ale niekomu zjavne vyhovuje – neriešiť korupciu!!!!!!

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.