Založ si blog

Kto vyrieši Ukrajinu ? ? ?

Myslím, že nielen ja, ale viacerí obyčajní ľudia ( skutočne obyčajní, nie členovia OĽANO ) si mysleli, že na Ukrajine sa bude musieť rokovať preto, aby sa tam veci urovnali. Rokovania sa aj uskutočnili v Minsku, prijali sa aj opatrenia, no…. No vojna stále pokračuje. Prečo asi ?

Podľa doterajšieho priebehu procesu sa ukrajinské vedenie drží starého scénara – pritlačiť Rusko aby sa čím viac v tejto veci angažovalo poskytovaním pomoci Doneckej a Luganskej samozvanej republike. Keď si to rozmeníme na drobnejšie:

  1. obidve oblasti sú na hranici Ruska, obyvateľstvo prevažne používa ruský jazyk a hlási sa k ruskej národnosti
  2. Rusko či chce, alebo nechce je nútené im poskytovať pomoc, lebo kto iný má tam prístup?
  3. zablokovaním všetkých ciest, teda aj železničných spojení zo strany ukrajinskej štátnej moci , sú tieto oblasti odkázané na pomoc z vonku.
  4. Ukrajinská štátna moc zrušila všetky bežné štátnické činnosti v tejto oblasti, ako sú : zasielanie dôchodkov, detské, či materské prídavky, zásobovanie obyvateľstva potravinami, vodou, energiou atd.
  5. nakoniec je to sústavné odstreľovanie a napádanie tejto oblasti vojenskými prostriedkami.

Čo majú teda obyvatelia tejto oblasti vlastne robiť ? Ako sa z tejto situácie dostať ?

Podľa mňa sú iba tri riešenia :

a) vzdať sa Kyjevu – teda ukrajinskej štátnej moci a vydať sa na pospas krvilačným banderovcom

b) bojovať až do konečného odtrhnutia od Ukrajiny za vytvorenie samostatného štátu

c) pri dobrej vôli Kyjeva a všeobecného svetového tlaku po obojstranných rokovaniach vytvoriť autonómne republiky, ako to už aj v Minsku prezident Porošenko sľúbil…. avšak táto téma sa akosi vytratila z jeho repertoáru.

Očividne na dnešný deň je vojna jediným riešením na oboch stranách. Práve toto riešenie tlačí celú túto oblasť do náručia Rusku. Či to chceme, alebo nechceme vidieť, je to tak. A robí sa to aj preto, aby bolo možné Rusko obviniť z pomoci a to už vojenskej, či hospodárskej týmto oblastiam.

Ak by to malo takto pokračovať ďalej, tak ten, kto prilieva olej do tohto ohníka musí očakávať iba jediné –  tým je rozdelenie Ukrajiny. A to rozdelenie nielen na Západnú a Východnú časť, ale zrejme záujemcov o rozdelenie bude viacej…. no to ukáže budúcnosť. Je len smutné a nepochopiteľné, že aj v dnešných časoch túžia niektorí „ľudia“ po krvi iných nevinných. Komu tak veľmi vadí táto krv? Kto si chce tam vytvoriť priestor ? Kto sa skrýva za tým?

 

 

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.