Biden – Putin, zmena napätia? ? ?

8. decembra 2021, Jozef III, Dôchodky

 

Analytici hodnotia vysvetlenia hovorcov USA ( Sulivan, nie Psaki, ani Nulan) a Ruska ( Ušakov), ako rozhovor veľmi pragmatický, výhodný pre obe strany, ako aj pre mier vo svete.

Predovšetkým sa vysoko hodnotí, že strana USA nemá žiadne výhrady voči dostavbe plynovodu Severný potok 2. Teda táto stavba bude pokračovať podľa plánu a zabezpečovať dodávky zemného plynu do Západnej Európy.

Obidve strany majú záujem ukončiť napätie na Ukrajine a bezpodmienečne dokončiť a realizovať Minské dohody.

Podobné názory strany prezentovali aj  k Blízkemu východu, hlavne situácii v Iráne, ale hlavne že sa dohodli o vytvorení skupín, ktoré budú pravidelne riešiť vzniknuté problémy medzi stranami.

Podrobne budú teraz na oboch stranách vytvorené skupiny rozoberať dohody k realizácii dohôd oboch strán.

Viem, že výsledky, kto ako pochopil dohody a kto ako ich bude dodržiavať sa ukáže omnoho neskôr, no ukázalo sa jedno podstatné :

NEVEDIE SA TU ŽIADNA, ANI HYBRIDNÁ VOJNA, ( čo na to náš „minister“ zahraničných vecí??)  všetko negativistické pripisujú nejasným vyhláseniam niektorých predstaviteľov oboch strán a prekrútené, alebo zveličené médiami. Inými slovami , resp. v našom jazyku povedané :  NIČ SA NEJE TAKÉ HORÚCE, AKO SA VARÍ….

 

Až budúcnosť ukáže kto dodrží slovo….