Založ si blog

Sedliacky rozum versus amnestie.

Už mi naozaj lezie hore krkom počúvať omieľané slová o amnestii. Nie som právnik a stále nechápem o čo vlastne ide, ale …. niečo mi nahovára, že sa za tým skrýva nejaká pľuhavosť. Jedni vravia, že zrušenie amnestií národnou radou, je začiatok rušenia ďalších dnes už historických zákonov, dekrétov, dohôd a pod, napríklad Benešových dekrétov, Trianonskej zmluvy atd. Toto by prinieslo do súčasných vzťahov narušenie „pokojných vôd“ ako napríklad vzťahov so susedmi, či vrátenie majetkov šľachte, atd, atd. Nechcem na to ani pomyslieť.

Keď tak rozmýšľam, že tzv. Mečiarove amnestie vydal Mečiar v zastúpení prezidenta, teda – vydal ich prezident SR !. Čo k tomu dodať ? Prezident aj podľa Ústavy SR je tá osoba, ktorá má kompetenciu vydávať amnestie, milosti, či iné právne akty za účelom prejavy ľudskosti, mierumilovnosti a niekedy aj náprave právneho stavu, či zmiernení tvrdosti zákona.

Nechápem teda : PREČO PREZIDENTOVE ROZHODNUTIE MUSÍ NAPRÁVAŤ NÁRODNÁ RADA SR ????

Vydanie amnestie je vnútorným rozhodnutím jedinej osoby, teda prezidenta. Prečo má a dokonca aj môže ( či nemôže?) naprávať jeho rozhodnutie Národná rada?  PREČO O TOM NEMÓŽE ROZHODNÚŤ SÁM PREZIDENT ???

Nuž sedliacky rozum je niekde mimo reality. Som o tom presvedčený. Prečo nemôže naprávať následky ten ( alebo tá funkcia, alebo osoba) ktorá to spôsobila. Ľudia Vám čo hovorí logika a sedliacky rozum???

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.