Založ si blog

Kto nevie žiť bez kartičiek?

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA  A TO  O B Č I A N S K Y   P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to kartička, ktorá obsahuje osobné údaje a u niektorých aj elektronický čip. A to je všetko. No kartičkový systém sa veselo rozvíja ďalej. Druhú kartičku musíte mať ak chcete šoférovať ( vodičák), tretiu musíte mať ked idete k lekárovi,(teda od Zdravotnej poisťovne) a takmer každý obchod vydáva svoje kartičky počnúc hypermarketmi. Ale to nestačí. Kartičky alebo iné potvrdenia musíte mať aj od dopravných prostriedkov. Napríklad pri aute musíte mať okrem vodičského preukazu aj osvedčenie o technickom preukaze, kartičku o povinnom poistení vozidla  a ak ste invalid tak aj modrý preukaz o ZŤP a teda aj papier od Národnej diaľničnej spoločnosti, že máte zľavu, ale aj potvrdenie od lekára že ste prešli lekárskou prehliadkou, či urobili psychotesty, TOTO VŠETKO VRAJ MUSÍTE NOSIŤ V AUITE.  Bez kartičky ani do pekla.

No, aby ste vôbec dostali nejakú kartičku musíte vyplniť množstvo vecí so svojimi údajmi , aby Vám mohli poskytnúť nejakú zľavu a aby Vás mohli otravovať ponukami a reklamami. No prišiel niekto a ten niekto vymyslel aplikáciu STOKARD. Nosíte ju v mobilnom telefone a tam sú všetky kartičky ktoré máte a nemusíte ich nosiť so sebou. Dokonca aj sestričky v ambulanciách ale aj v lekárňach Vám vyjdú v ústrety a stačí im foto karty z mobilu.

No a sme pri koreni veci . Všetky tieto údaje napríklad aj k vodičskému preukazu, či STK či práve ísť po diaľniciach, alebo aj samotný vodičský preukaz sú uložené v príslušných orgánoch. Veď na vodičský preukaz musíte vykonať skúšku za prítomnosti policajta. Registrácia o vykonaní STK je vedená na Okresných úradoch, lekárska prehliadka okrem papierovej formy je uložená v zdravotnej karte ale zároveň posiela kópiu v elektronickej podobe teda internetom na POLÍCIU. Nie, napriek tomu že to bolo občanom už mnohokrát sľúbené. BYROKRATOV nič nepremôže a ešte im k tomu pomáhajú aj zákonodarcovia. Od 65 rokov musíte každých 5 rokov absolvovať lekársku prehliadku aby ste “ nestratili oprávnenie viesť motorové vozidlo“ teda vodičák. No ale páni z Bruselu ( ktorých sme aj my volili) si vymysleli, že každý musí mať NOVÝ VODIČAK, ( teda kartičku ) lebo tá ružová je už stará a v zahraničí by sa nám vysmievali a to aj napriek tomu, že je na nej uvedené že Vám platí na dobu NEOBMEDZENÚ.  Nuž lekárske oprávnenie Vám platí 5 rokov, ale nová kartička na VODIČÁK Vám platí IBA DVA roky. Takže každé dva roky chodiť  míňať štátne peniaze ( lebo aspoň to dali dôchodcom nad 70 bezplatne) ……To je NARIADENIE Z BRUSELU… vraj….a ešte k tomu, aby Vám vydali novú kartičku musíte si priniesť lekárske potvrdenie, ktoré je na polícii uložené v elektronickej podobe, lebo každý lekár im ho takto posiela. Toto potvrdenie vraj musíte mať stále pri sebe alebo v aute a  žiadajú ho preto, lebo tam vraj majú kopy papierov a KTO BUDE TEN VÁŠ hľadať??? Keď sa pýtam dedka kedy a kde chodí autom, odpoveď je jednoznačná skoro u všetkých : Na nákup a k lekárom

ZHRNIEM TO :  NESTAČILO BY NOSIŤ so SEBOU  I B A   OBČIANSKY POREUKAZ ???? veď všetko ostatné na úradoch existuje. Nemali by úrady komunikovať medzi sebou, ale občan musí nosiť duplikáty sebou?  Viem, že už také pokusy tu boli ale zdá sa že BYROKRAT vždy vyhráva.  DO  K E D Y    E Š T E  ?????

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

bolo by dobre vrátiť sa k r. 1968 ? ? ? ?

12.03.2022

Mám mnoho priateľov na Ukrajine aj v Rusku. Preto ma veľmi bolí súčasná situácia na Ukrajine. Býval som 3 roky v Severodonecku aj v Kyjeve, býval som rok v Krasnojarsku a Irkutsku na Sibíri. Komu ja môžem držať stranu ???? No poďme k dnešným dňom : vždy som si myslel, že boj medzi ZSSR a Západom bol kôli ideológii KOMUNIZMUS – SOCIALIZMUS, tak to v tých časoch [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.