Založ si blog

J&T a PENTA a kto ešte ? ? ?

J&T, PENTA a kto ešte ???

Aby bolo hneď na začiatku jasné! Nie som nikoho sympatizant, nedržím palce ani jednej obchodnej spoločnosti. Už vôbec nie vyššie spomínaným finančým skupinám.
Chcem však povedať môj názor na verejnú mienku, ktorá je na Slovensku ( myslím si) zmanipulovaná práve voči týmto finančným skupinám. Osobne si myslím, že každý gazda pri svojom hospodárení berie do úvahy a radí sa s tými, ktorí vedia „ako na to“. Vedia čo s peniazmi, vedia podnikať. A myslím si, že aj Vláda SR by sa mala radiť práve s najsilnejšími finančými a podnikateľskými hráčmi a osobitne s takými, ktorí sú „naši, teda slovenský!“ A stretnutia by sa mali vykonávať oficiálne, mali by byť členmi hospodárskej Rady Vlády. Veď to má logiku. Dospeli sme však tak ďaleko, že každé stretnutie, každý kontakt je okamžite médiami vykresľovaný ako najťažší hriech voči Slovensku, ako niečo trestnoprávne, ako okamžitý podvod. Z tohto pohľadu sa ešte čudujem majiteľom, že sa zo Slovenska neodsťahovali.
Prečo ? Jednoducho : keby na Slovensku pôsobili ako zahraniční investori, dostali by dlhodobé daňové prázdniny, boli by seriozni a vážení podnikatelia! Lebo zahraniční investori dávajú vraj našim ľuďom prácu ! A treba dodať, že ani by nikto nevedel, ktoré fyzické osoby sú ich ( finančných spoločností) majiteľmi.

Na záver : ak naozaj máme ( média a verejná mienka) voči týmto skupinám dôkazy o ich nekalej činnosti, o ich trestnej činnosti, či dokonca špionážnej činnosti, tak PREČO ešte chodia po slobode? Ale,ak niet takýchto potvrdení, tak sa správajme ferovo voči všetkým podnikateľom, lebo aj zahraniční podnikatelia sa prišli na Slovensko iba nažrať, naplniť si vrecká a nie dávať ľuďom prácu. Prácu sme ľuďom vzali pri likvidácii všetkých podnikov vybudovaných do r. 1989! …. a čakám na uzavretie prípadu Gorila….

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.