Založ si blog

Biden – Putin, zmena napätia? ? ?

 

Analytici hodnotia vysvetlenia hovorcov USA ( Sulivan, nie Psaki, ani Nulan) a Ruska ( Ušakov), ako rozhovor veľmi pragmatický, výhodný pre obe strany, ako aj pre mier vo svete.

Predovšetkým sa vysoko hodnotí, že strana USA nemá žiadne výhrady voči dostavbe plynovodu Severný potok 2. Teda táto stavba bude pokračovať podľa plánu a zabezpečovať dodávky zemného plynu do Západnej Európy.

Obidve strany majú záujem ukončiť napätie na Ukrajine a bezpodmienečne dokončiť a realizovať Minské dohody.

Podobné názory strany prezentovali aj  k Blízkemu východu, hlavne situácii v Iráne, ale hlavne že sa dohodli o vytvorení skupín, ktoré budú pravidelne riešiť vzniknuté problémy medzi stranami.

Podrobne budú teraz na oboch stranách vytvorené skupiny rozoberať dohody k realizácii dohôd oboch strán.

Viem, že výsledky, kto ako pochopil dohody a kto ako ich bude dodržiavať sa ukáže omnoho neskôr, no ukázalo sa jedno podstatné :

NEVEDIE SA TU ŽIADNA, ANI HYBRIDNÁ VOJNA, ( čo na to náš „minister“ zahraničných vecí??)  všetko negativistické pripisujú nejasným vyhláseniam niektorých predstaviteľov oboch strán a prekrútené, alebo zveličené médiami. Inými slovami , resp. v našom jazyku povedané :  NIČ SA NEJE TAKÉ HORÚCE, AKO SA VARÍ….

 

Až budúcnosť ukáže kto dodrží slovo….

 

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.