Založ si blog

bolo by dobre vrátiť sa k r. 1968 ? ? ? ?

Mám mnoho priateľov na Ukrajine aj v Rusku. Preto ma veľmi bolí súčasná situácia na Ukrajine. Býval som 3 roky  v Severodonecku aj v Kyjeve, býval som rok v Krasnojarsku a Irkutsku  na Sibíri. Komu ja môžem držať stranu ????

No poďme k dnešným dňom : vždy som si myslel, že boj medzi ZSSR a Západom bol kôli ideológii KOMUNIZMUS – SOCIALIZMUS, tak to v tých časoch chápalo  skoro všetko obyvateľstvo ČSR a aj ostatných „socialistických“ štátov., Takmer každý občan si myslel, že  problém je vo vlastníctve výrobných prostriedkov a že touto zmenou nastane rozvoj a lepšie podmienky životnej úrovne.

No, mýlil som sa. Nevraživosť Západu NEbola iba v rozdielnom spoločenskom zriadení. Nevraživosť bola v tom, že  Rusko je bohatá krajina na prírodné zdroje, ktoré chýbajú všade inde vo svete, hlavne v krajine, ktorá si myslí, že riadi SVET. Áno prírodné zdroje sú ten problém prežitia na ZEMEGULI, prežitia ešte nejaký čas v pocite bohatstva, v pocite istoty a pocite RIADENIA SVETA.

Iba slepý, alebo ten ktorému zatvárajú oči rôznymi výhodami to nevidí, alebo mu zatvárajú oči. No je to dočasné. Zásoby sa minú a príde čas pozrieť sa na SVET reálne. A potom budeme prekvapení….. Spamätajme sa ľudia kým je ešte čas.

Mám to šťastie (či nešťastie ?), že som prežil rok 1968 v ČSR. Každý, kto žil v  ČSR vie, o čo ide, teda o obsadenie ČESKOSLOVENSKA vojskami Varšavskej zmluvy ale nikto dnes o tom nehovorí ako to vlastne bolo, no……nebyť gen. Ludvíka Svobody, ktorý dal pokyn , aby naša armáda ostala v kasárňach a nezapájala sa do OBRANY ČSR nastalo by v našej republike KRVIPRELIEVANIE. Áno, je známe, že na hraniciach Nemeckej spolkovej republiky boli v pohotovosti armády USA a NSR. No ONI BOLI TICHO, nezapojili sa do ničoho, báli sa ako dnes…….Keby bol vtedy Ludvík Svoboda  nezakročil, topili by sme sa v potokoch krvi tak, ako dnes na Ukrajine.

Tak ticho ako dnes pri obrane Ukrajiny….. chránime si svoju dupu a kašleme na nejakých Ukrajincov, rovnako ako to bolo v roku 1968 , Vtedy sme sa chránili aj pred Ukrajincami, ktorí vtedy prišli do ČSR na tankoch a dnes prosia o našu solidaritu a pomoc. Karta sa obrátila????…. či nie je to pravda????

Nie je v záujme každého vedenia štátu chrániť životy a zdravie jeho občanov???? Koho si to vlastne na Ukrajine zvolili do čela????( koho sme si zvolili MY ????) gen. Svoboda si zaslúži spomienku. Niekto vie iba podpichovať a my ako vždy naletíme….

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.