Založ si blog

bolo by dobre vrátiť sa k r. 1968 ? ? ? ?

Mám mnoho priateľov na Ukrajine aj v Rusku. Preto ma veľmi bolí súčasná situácia na Ukrajine. Býval som 3 roky  v Severodonecku aj v Kyjeve, býval som rok v Krasnojarsku a Irkutsku  na Sibíri. Komu ja môžem držať stranu ????

No poďme k dnešným dňom : vždy som si myslel, že boj medzi ZSSR a Západom bol kôli ideológii KOMUNIZMUS – SOCIALIZMUS, tak to v tých časoch chápalo  skoro všetko obyvateľstvo ČSR a aj ostatných „socialistických“ štátov., Takmer každý občan si myslel, že  problém je vo vlastníctve výrobných prostriedkov a že touto zmenou nastane rozvoj a lepšie podmienky životnej úrovne.

No, mýlil som sa. Nevraživosť Západu NEbola iba v rozdielnom spoločenskom zriadení. Nevraživosť bola v tom, že  Rusko je bohatá krajina na prírodné zdroje, ktoré chýbajú všade inde vo svete, hlavne v krajine, ktorá si myslí, že riadi SVET. Áno prírodné zdroje sú ten problém prežitia na ZEMEGULI, prežitia ešte nejaký čas v pocite bohatstva, v pocite istoty a pocite RIADENIA SVETA.

Iba slepý, alebo ten ktorému zatvárajú oči rôznymi výhodami to nevidí, alebo mu zatvárajú oči. No je to dočasné. Zásoby sa minú a príde čas pozrieť sa na SVET reálne. A potom budeme prekvapení….. Spamätajme sa ľudia kým je ešte čas.

Mám to šťastie (či nešťastie ?), že som prežil rok 1968 v ČSR. Každý, kto žil v  ČSR vie, o čo ide, teda o obsadenie ČESKOSLOVENSKA vojskami Varšavskej zmluvy ale nikto dnes o tom nehovorí ako to vlastne bolo, no……nebyť gen. Ludvíka Svobody, ktorý dal pokyn , aby naša armáda ostala v kasárňach a nezapájala sa do OBRANY ČSR nastalo by v našej republike KRVIPRELIEVANIE. Áno, je známe, že na hraniciach Nemeckej spolkovej republiky boli v pohotovosti armády USA a NSR. No ONI BOLI TICHO, nezapojili sa do ničoho, báli sa ako dnes…….Keby bol vtedy Ludvík Svoboda  nezakročil, topili by sme sa v potokoch krvi tak, ako dnes na Ukrajine.

Tak ticho ako dnes pri obrane Ukrajiny….. chránime si svoju dupu a kašleme na nejakých Ukrajincov, rovnako ako to bolo v roku 1968 , Vtedy sme sa chránili aj pred Ukrajincami, ktorí vtedy prišli do ČSR na tankoch a dnes prosia o našu solidaritu a pomoc. Karta sa obrátila????…. či nie je to pravda????

Nie je v záujme každého vedenia štátu chrániť životy a zdravie jeho občanov???? Koho si to vlastne na Ukrajine zvolili do čela????( koho sme si zvolili MY ????) gen. Svoboda si zaslúži spomienku. Niekto vie iba podpichovať a my ako vždy naletíme….

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?