Založ si blog

Pápež prosil imigrantov o odpustenie za uzatvorenie hraníc a nezáujem o nich v EU

… páve toto som pred chvíľou čítal na ČT24, ako informáciu pod obrazom. Ale vážne, zaskočilo mi. Neviem teraz, či som veriaci aj naďalej a to katolík,alebo či som moslim. Ak táto informácia sa zakladá na pravde, tak neviem, čo si mám o tom myslieť. Buď senilný dedko už nevie, čo robí, alebo dedkovi radia ľudia, ktorí nevidia, čo sa v Europe robí. To je môj názor.

Viem sa vcítiť do myslenia dedka, ktorého rodičia kedysi pred 70 rokmi išli „za prácou“ do Južnej Ameriky,resp. mnohí len tak do Ameriky. Išli hľadať prácu. :… a väčšinou ju aj našli. Našli ale za cenu, že takmer úplne zlikvidovali domáce pôvodné obyvateľstvo. Žraločím spôsobom sa vrhli na ich územia, podelili si ich, akoby niekedy im patrili, resp. ich  predkom.

Nuž a teraz si dedko spomenul, že aj jeho rodičia boli emigranti. A tak treba všetkým imigrantom pomáhať, veď možno bude blahorečený a vyhlásený za svätého. Treba všetkým pomáhať bez rozdielu kultúry, bez rozdielu náboženstva, bez toho aby bola nádej že sa budú do spoločnosti vedieť asimilovať. No oni sa budú vedieť len ASI milovať.

Prečo ma to tak rozrušilo? Z jediného dôvodu : taká autorita, akou pápež vo svete nepochybne je, by sa mala skôr zaujímať o to : PREČO títo ľudia utekajú z vlastných domovov, KTO za to môže? KTO toto spôsobil? AKÉ dôsledky táto imigrácia bude mať pre samotné kresťanstvo v Európe ?  Teda na tieto otázky by som chcel počuť odpoveď ale aj kritiku a pomocnú ruku od samotného zástupcu Boha na Zemi.

Aj naša cirkevná hierarchia na Slovensku sa ozve len sem-tam, aj to veľmi opatrne. Ani sa im nedivím, veď sami vedia dobre, koľko problémov máme už teraz z „osadami“, a ďalšia imigrácia by nebolo nič iné, iba nové vytváranie podobných osád, či gét, ako ich vidíme v dnešnom Francúzsku, či iných štátoch Západnej Európy.

Budem sa modliť ako ma to rodičia naučili : „……nebudeš mať iných Bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal…“ a verím, že ten náš nie je taký krvilačný ako tých, čo vyhnali ľudí z ich domovov a ako tí, čo chcú moslimizovať celú Európu.  Ak by to tak malo byť, tak poďme radšej cestou mimo EU, ako to navrhuje Orbán vo svojich tvrdých prejavoch. …a ešte jedna poznámka – na margo KDH – kde ste ? ako bránite kresťanstvo? či iba nenávisťou voči vlastným bratom sa chcete predvádzať? alebo pomocou moslimov nás zlikvidovať ?????  Tak takto ??? Tu máte svoju platformu na svoju činnosť, tak ju využite. Vy ste ticho ako blcha pod chrastou…

Ak chceme, aby naše budúce generácie prežili a držali sa svojej dedovizni, asi inej cesty niet, ale svojmu Bohu verím….

 

Čo vy na to ?

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.