Založ si blog

Koho sklamali hokejisti ČR?

Drahí priatelia Československého hokeja!

 

Iste ste včera mnohí pozerali hokejový zápas Česko – Slovensko. Ja tiež, ale len občas, lebo sa mi nepáčil. Prečo ?

Nuž odpoveď je jednoduchá… sklamali ma hokejisti Česka. Keď všetci a myslím naozaj všetci, teda celý svet vedel o tom, že už o nič nejde a že Slováci sú pripravení na prehru, veď išlo iba o to, kto bude hrať s Fínskom a kto s USA…. No niektorým hokejistom Česka zrejme nešlo o hokej. Ich tvrdosť išla do extrému a mnohokrát im rozhodcovia tolerovali také aktivity, ktoré Slovákom v predchádzajúcich zápasoch ( pravda iní rozhodcovia) udeľovali 5 minútové tresty.

Tak sa zdalo, akoby si poniektorí nedocenení českí hokejisti chceli nahradiť svoju reputáciu z predchádzajúcich slabučkých zápasov a prehrách a vyvŕšiť sa na tradičnom súperovi – Slovensku.

Osobne si myslím, že najviac boli prekvapení práve mladučkí slovenskí hokejisti, keď očakávali prostý „PRIATEĽSKÝ! zápas bez otázky výhry. Od českých očakávali tak, ako to už bolo tradičné medzi týmito mužstvami kúsok empatie, spolupatričnosti, radosti z hry ale hlavne, že to prejde BEZ PODRAZOV, bez ťažkých úderov a zranení….

No, neprešlo! Len som sa pozastavil nad tým, či im to aj český divák odpustí…. vôbec nejde o výhru či prehru so Slovenskom….. ale či ich karma nedobehne v ďalších zápasoch a či tá ich výhra nebola vlastne prehrou…..

Želám obidvom mužstvám ďalšie zápasy  BEZ ZRANENÍ a radosť z hry u hráčov aj všetkých fanúšikov Československa.

    

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.