Založ si blog

Tak kto je fašista a kto nie? ? ?

Nuž taká je doba. O návrhu zákona o odobratí nezaslúžených benefitov predstaviteľom komunistického režimu  tu už bolo popísané dosť. Aj napriek vážnym pripomienkam všetkých zainteresovaných bol dnes zákon prijatý v 2. aj 3. čítaní. 

V princípe podľa jeho NÁVRHU tento zákon berie dôchodky ( NIE BENEFITY) predstaviteľom komunistického režimu. Dnes sa „modernizuje“ skoro všetko. Dokonca aj slovenčina. Máme nový výraz, že „BENEFITY“… Rád by som teda vedel, či zaslúžený dôchodok je nejaká odmena, či BENEFIT, alebo zásluha za odpracované roky a platené odvody do Sociálnej poisťovne tzv. dôchodkové poistenie…. nechám to však na pani Prezidentku, ona ho bude podpisovať a ak tam neuvidí nesúlad tak to podpíše. Ona zrejme bude lepšie rozumieť tomu, čo je a čo nie je BENEFIT. Lebo nám starcom vnuci vysvetľujú, že BENEFIT je niečo ako prídavok, nejaká zvláštna odmena, niečo naviac. Dnes im dávajú ako benefit autá na súkromné užívanie, či pohonné hmoty a pod….

Poďme však k názvu….keď sa vrátime trošku do minulosti, ani nie tak dávno v čase volieb do parlamentu a samozrejme aj predtým dlhú dobu označovaná Marián Kotleba a jeho priaznivci za FAŠISTOV. Kto nemá vlčiu hmlu, určite si to pamätá. No keď sa pozriete na zoznam poslancov, ktorí tento zákon schválili, budete veľmi prekvapení…. Marián KOTLEBA a spol. hlasovali PROTI tomuto návrhu. Celkove kto ako hlasoval si môžete pozrieť Schôdze : Hlasovanie : Štatistika hlasovaní klubov : Hlasovanie podľa klubov – Národná rada Slovenskej republiky (nrsr.sk)

Proti boli aj poslanci SMERU -SD s výnimkou D. Gálisa, ktorý hlasoval ZA, HLASU SD a viacerí nezávislí. Nepoznám D.Gálisa dôvod, možno sa pomýlil, ak nie, mohol by povedať PREČO tak hlasoval???? Lebo ZA hlasoval aj BENČÍK zo Za ľudí, ktorý ako viete bol vedený v zoznamoch UPN ako dôverník, či agent, avšak znova došlo k zmene registrácie a pán BENĆIK už v zoznamoch NIE JE !!!!  https://www.infovojna.sk/article/video-je-jan-levoslav-bencik-udavac – vraj lovec NEONACISTOV… loví aj seba????

 

Takto čo chvíľa bude vyzerať s celým ÚPN, už dnes je mnohým známe, že poniektorí  „ŠIKOVNÍ“ už v zoznamoch UPN nie sú…. nuž čo? hovorí sa „šikovným patrí svet“  a ja dodám aj dôchodok….

Ale nie o tom som chcel. V podstate VŠETCI , ktorých zákon označuje “ bývalí predstavitelia komunistického režimu“ boli tvrdí  ANTIFAŠISTI. KTO im teda siaha na ich  DôCHODKY ???? ak nie FAŠISTI ?????

Pripomínam všetkým posmievačom a revanšistom, že karma je zdarma a neminie nikoho ani tzv. veriacich akou sa tvári byť pani ZÁBORSKÁ a spol….Žiaľ táto klika, ktorá dnes vládne potrebuje rýchlo nahrabať, veľmi rýchlo. A to sa zle skončí….

Kto nevie žiť bez kartičiek?

18.12.2023

Žijeme v dobe, keď elektronika je tvrdou súčasťou života každého človeka. Pred istým časom nám bolo sľúbené, že na VŠETKO BUDE STAČIŤ JEDINÁ KARTIČKA A TO O B Č I A N S K Y P R E U K A Z. Už v starších časoch bol občiansky preukaz malá knižočka, kde okrem osobných údajov tam boli aj pečiatky zamestnávateľa, údaje k manželke a deťom. Dnes je to [...]

Tak kto má o Slovensko záujem ?

11.03.2023

Pýta sa ma 14 ročná vnučka : dedko, to naozaj sa na Ukrajine bojuje aj za nás ? za Slovensko? – Prečo sa ma pýtaš? no, už som videla v televízii vraveli, že na Ukrajine bojujú Ukrajinci aj za nás, vraj preto, aby k nám neprišli Rusi, lebo tí budú všetkých zabíjať, znásilňovať, kradnúť a všetko zničia vraveli oni… – A vieš, kto oslobodil [...]

Diaľnice skončili? ?? ?

05.05.2022

Stačí sa prejsť cez Ružomberok a ak máte slabšie srdce, dostanete infarkt. Okolo Ružomberka sa buduje obchvat diaľnicou smer východ-západ ( aj keď osobne si myslím, že tento obchvat mal byť z južnej strany Ružomberka s napojením na trasu Ružomberok – Banská Bystrica, lebo vieme, čo znamená prechod cez Donovaly) No, jednoducho tento obchvat sa robí už pridlho, veľmi [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová povýšila a vymenovala generálov. Vyzdvihla ich pôsobenie v štruktúrach NATO

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.